Bel of app gerust: (06) 22 15 56 37

Op zoek naar jezelf

 

Je hele leven ben je aan het ontdekken wie je bent. Dit begint al bij je geboorte. Op het moment je de veilig buik van je moeder verlaat word er verwacht dat je aan bepaalde reflexen voldoet. Bij het ene kind gaat het vanzelf en het andere kind duurt het wat langer om aan de nieuwe wereld te wennen. Zo is ieder mens verschillend en kunnen we veel van elkaar leren.

Zo begon ook mijn leven met vele ups en downs toen ik als kleuter naar school mocht. Ik kwam in een wereld waarin ik moeite had om mijzelf te kunnen zijn en vertikte het daarom om met andere te communiseren. Ik vond de wereld raar en hard en snapte er niks van. Voor mij was er veel verwarring en door veel onbegrip zakte ik dieper en dieper in mijzelf. Doordat ik mij onveilig voelde op school maakte ik wat er van mij verwacht werd.

Mijn blik was hard en er kwam vaak geen woord uit. Buiten spelen was mijn favoriete bezigheid omdat ik dan vrij kon zijn en ruimte om mij heen had. Ik was een kind dat toen al super hoog gevoelig was en in die tijd was daar geen informatie over laat staan dat ze mij begrepen. Niemand snapte waarom ik zo terug houdend was en verlegen.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat hoog gevoelige kinderen en volwassenen ook nu niet goed weten hoe je hiermee kan omgaan. Als je al van jongs af aan soms moeilijker met emoties, angsten, situaties en anderen, dan is mijn ervaring om daar iets mee te doen. Als kind werd ik niet begrepen en ben op latere leeftijd daarmee aan de slag gegaan om mijzelf te leren begrijpen en veel te kunnen verwerken. Deze weg was nieuw voor mij maar het leerde mij

veel over mijn gevoel en hoe ermee om te gaan. Veel opluchting en vernieuwing kwam er in mijn leven. Vanaf dat moment veranderde mijn leven in een stroomversnelling en wist ik wat ik wilde en kreeg ik steeds meer weer vertrouwen in mijzelf.

In deze nieuwsbrief deel ik een ervaring van mij voor jouw maar ik weet ook dat ik niet de enige ben die anders voelen en daardoor niet lekker in je vel kan zitten. Het kan jaren een blok aan je been zijn. Een rugzak die je meedraagt en die niet lichter word. Het gekke is dat andere mensen dit niet altijd begrijpen omdat het niet zichtbaar is maar voor jezelf wel voelbaar. Probeer het is op te schrijven allemaal om het zichtbaar te maken voor jezelf waar je knelpunten wringen om er vervolgens aan te kunnen werken om jezelf beter te leren begrijpen. Je last zal lichter gaan voelen en je zal zien dat je weer energieker word en zelfverzekerde. Doe het voor jezelf en niet voor iemand anders.

Om jouw te helpen geef ik je 3 vragen waarmee je kan beginnen met schrijven;

  1. Wie ben ik in 10 woorden?
  2. Van welke ervaringen uit het verleden ben ik nog aan het genezen?
  3. Hoe ziet mijn leven eruit als mijn dromen uitkomen?

Bedankt voor het lezen en succes met het schrijven van meer duidelijkheid over jezelf. Als je er behoefte aan heb mag je mij de beantwoorde vragen mailen of als je een vraag hebt.